TALES – LIGHT TRIP

De uit Heist-op-den-Berg afkomstige zanger, gitarist en songschrijver Roeland Smeyers kijkt al sinds enkele decennia op naar de Britse rockgroep ‘Dire Straits’ en hun frontman Mark Knopfler. Het is dan ook in een gelijkaardige stijl dat hij zijn eigen solocarrière zou willen ontwikkelen, met evenzogoed gitaarspel en zelfs zingend op dezelfde wijze als Knopfler, zijnde wat te omschrijven is als iets tussen zingen, fluisteren en vertellen.

Roeland Smeyers is in de muziekwereld actief onder de naam ‘Tales’ en hij heeft net met het album “Light Trip” een knappe debuutplaat als soloartiest opgenomen. Eén van de twaalf tracks op deze cd is dan ook een mooie coverversie van de song “Six Blade Knife”, één van de nummers uit de naar de groep zelf vernoemde debuutplaat van ‘Dire Straits’ uit 1978. De teksten en de muziek van de overige elf songs werden door Roeland Smeyers zelf gecomponeerd. Maar muziekkenners zullen ook daarin de typische sound van Mark Knopfler herkennen met rocksongs waarin telkens bluesinvloeden en heerlijk gitaarspel terug te horen zijn.

Dat is iets wat meteen opvalt bij de nummers “Scarlet Flowers” (zie 1e video), openingstrack “There’s That Sound”, het met een leuke saxofoonsolo beginnende “Believe” en de bluesy gitaarrocksong “In A Trance”. Maar daarnaast bewandelt ‘Tales’ op deze plaat ook een paar keer de minder conventionele paden van op gitaarklanken gebaseerde funkmuziek bij de songs “We Found Our Love”, het op de 2e video te beluisteren “It’s Ok” met in het begin enthousiaste kinderstemmetjes en “The Rhythm Of Time”.

Met de tracks “The Seeds” en “The Rope Between Us” hebben we het gevoel dat ze beter hadden kunnen klinken als er wat meer vijl- en schaafwerk aan te pas was gekomen bij de opname. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de aan het einde van deze plaat opduikende akoestische versie van de albumopener “There’s That Sound” waarin nog maar eens het knappe gitaarspel van Roeland Smeyers tot volle uiting kan komen.

(valsam)

 

 

7 december 2019: Podiumcafé ‘Titanic’, Herenthout, BE
17 januari 2020: Domein ‘Den Asberg’, Westerlo, BE
30 januari 2020: Café ‘De Knoet’, Aarschot, BE
23 februari 2020: CC ‘Zwaneberg’, Heist-op-den-Berg , BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Starman Records

video